خانم ها همیشه می پسندند که با ظاهری آراسته و هماهنگ از همه لحاظ ها ، چه در خانه و چه در جامعه ظاهر شوند. هماهنگی و آراستگی صورت که سر جای خود ولی آراستگی اندام ، بیشتر بستگی به لباس هایی دارد که در طول روز می پوشیم و مورد استفاده قرار می دهیم ، لباس هایی که هم از نظر رنگ و هم مدل متناسب و زیبا به نظر بیایند. در کل از لحاظ دیداری، هماهنگی، در چیزهایی است که موجب لذت چشم می شود. این هماهنگی بیننده را مجذوب کرده و احساس نظم و تعادل را در وی به وجود می آورد.
یکی از مهم ترین ملاک های هماهنگی و زیبایی در پوشش انتخاب رنگ مناسب می باشد که با اصول و قواعدی همراه است و در صورت آگاهی از این موارد است که دیگر در طول روز دغدغه ای برای انتخاب رنگ لباس هایمان در موقعیت ها و شرایط مختلف نخواهیم داشت. در ادامه این مقاله از سری مقالات اوکی مگ به بررسی برخی از مهم ترین این موارد خواهیم پرداخت.
آشنایی با انواع رنگ ها
در ابتدا برای درک بهتر موضوع می بایست با رنگ های اصلی ، رنگ های فرعی یا ثانویه و رنگ های ترکیبی آشنا شویم.
رنگ های قرمز، زرد و آبی به رنگ های اولیه یا اصلی مشهورند.
رنگ های ثانویه یا فرعی، رنگ های سبز، نارنجی و بنفش هستند که از ترکیب رنگ های اصلی با یکدیگر حاصل می شوند. محل قرارگرفتن هر رنگ ثانویه در دایره رنگ، بین دو رنگ اصلی تشکیل دهنده اش می باشد.
هم چنین رنگ های ترکیبی یا درجه سوم هم از ترکیب یک رنگ اصلی با یک رنگ فرعی به وجود می آیند و در میان دو رنگ تشکیل دهنده خود قرار می گیرند به همین دلیل به رنگ های ترکیبی شناخته می شوند که میزان استفاده از دو نوع رنگ می تواند رنگ یا رنگ های جدید دیگری را به وجود آورد. مثلاً ترکیب دو رنگ آبی (اولیه) با رنگ سبز(ثانویه) می تواند رنگ های مختلف آبی فیروزه ای، آبی آکواریومی(سبزآبی) و لاجوردی را تشکیل دهد.

نمودار رنگ های ترکیبی

نمودار رنگ های فرعی

نمودار رنگ های اصلی

اصول و قواعد هماهنگی در رنگ لباس ها
رنگهای اولیه و ثانویه ای که در کنار هم قرار دارند ، در ترکیب با یکدیگر هماهنگ می شوند، مثل آبی با بنفش و سبز و زرد با قرمز و نارنجی هماهنگی دارد. این رنگها با هم میتوانند مخلوط شوند اما از نظر دیداری ، نور یکدیگر را بسیار کاهش میدهند. ست کردن این رنگها در انواع لباس مناسب به نظر می رسد اما جلوه ای ندارد.
در لباس هایی که از چند رنگ مختلف تشکیل شده اند بهتر است که با یکی از رنگ های غالب تر هماهنگی صورت بگیرد.
از پوشیدن لباس های با طرح های گوناگون بپرهیزید زیرا زیبایی بصری خاصی ندارند و به سختی با همدیگر ست می شوند.
در بین رنگ های اصلی ، رنگ قرمز بیشتر با رنگ های زرد، آبی، سفید و مشکی هماهنگ می شود اما براساس تجربه بهترین رنگ ست با قرمز همان رنگ مشکی است. لباس قرمز روشن با رنگ های خنثی ای مثل کِرِم ، سفید و طوسی به خوبی ترکیب می شود و با رنگ آبی کاربنی و یا سبز برگی هم جلوه خاص تری پیدا می کند.
لباس های آبی به خصوص آبی کمرنگ، با رنگ های زرشکی ، بادمجانی و سفید هماهنگ می شوند. بهتر است لباس های آبی پررنگ مخصوصاً لباس های آبی کاربنی خود را با رنگ های طوسی ، قرمز ، مشکی و زرد ست کنید.
هم چنین لباس های رنگ زرد هم که جزء رنگ های اصلی محسوب می شود را می توانید در درجه اول با لباس های سبز، طوسی و در درجه دوم با لباس های سرمه ای ، بنفش ، مشکی ، نارنجی و قرمز رنگ بپوشید. طیف های رنگ زرد ملایم بسیار آسان تر از طیف های نئون و شبرنگ این رنگ با دیگر لباس ها ست می شوند . رنگ های سبز و نارنجی هم شباهت بسیاری با رنگ زرد دارند.
بعضی معتقدند رنگ بنفش را می توان مکمل رنگ زرد دانست . ولی در استفاده همزمان از این دو رنگ باید محتاط بود و هیچکدام نباید از دیگری تندتر و غلیظ تر باشند .
رنگ سبز با رنگ های سفید ، مشکی ، زرد و خردلی ، آبی ، طوسی و به خصوص با رنگ قرمز تناسب بیشتری دارد . لباس هایی که به رنگ های سبز موجود در طبیعت اند (مانند زیتونی ، زمردی ، یشمی ، لجنی و…) ، بسیار راحت تر با هر رنگ لباسی ست می شوند.
پس به دلیل اینکه رنگ های سبز و قرمز در کنار هم نمایانگر رنگ های موجود در طبیعت اند ، ترکیب مطلوبی را نیز به وجود می آورند. ترکیب های لیمویی یا بلوطی با سبز هم یادآور بهترین و جذاب ترین رنگ های موجود در طبیعت اند.
لباس های قهوه ای مانند پالتو و اورکت های چرمی بیشتر به رنگ عسلی ، با لباس های کرمی ، بژ ، خردلی و مشکی هماهنگ می شوند ولی ترکیب ایده آل این رنگ همان کرم با قهوه ای است.

نکات مهم در هماهنگ کردن رنگ لباس ها
- در نمودار رنگ ها همانطور که قبلا هم ملاحظه کردید، برخی رنگ ها گرم و برخی سردند . رنگ های قرمز ، نارنجی و زرد از جمله رنگ های گرم و رنگ های آبی ، سبز ، بنفش هم جزء رنگ های سرد محسوب می شوند که ترکیب و هماهنگی رنگ های گرم با هم و رنگ های سرد با یکدیگر همواره زیبایی خاص و منحصر به فردی را به وجود می آورد.
- انواع رنگ ها با اضافه کردن رنگ سیاه تیره تر و به اصطلاح “سایه” می شوند و با همراهی رنگ سفید روشن تر و به حالت “ته رنگ” در می آیند و با افزودن رنگ خاکستری نیز “تن رنگ” به وجود می آید که در هم آمیختن لباس های ته رنگ ، سایه و تن رنگ با هم بسیار جذاب به نظر می رسد.
- رنگ های سفید ، مشکی و طوسی هر سه به عنوان رنگ های خنثی شناخته می شوند که با بیشتر رنگ ها هماهنگ می شوند و لباس های به این سه رنگ را با هر رنگ لباسی می توان ست کرد .
- لباس هایی که به رنگ های سبز و زرد یا قرمز و نارنجی هستند به دلیل شباهت و نزدیکی به راحتی با هم ست می شوند اما حواستان باشد که بیش از سه رنگ مشابه را برای لباس هایتان انتخاب نکنید.
- پوشیدن لباس هایی با رنگ های کاملاً یکسان از جذابیت و زیبایی لباس می کاهد . بنابراین سعی کنید یک تن خنثی را به اینگونه لباس ها بیفزایید .
- لباس های طرح دار خود را بهتر است با رنگ های خنثی و یا لباس های طرح ساده هم رنگ با لباس طرح دار هماهنگ کنید.
- انواع رنگ ها دارای درجات و طیف های گسترده ای هستند که از تیره تا روشن را در بر می گیرند . پس در ست کردن لباس هایتان ، درجات مختلف رنگ ها را نیز در نظر بگیرید.
- ست کردن رنگ های اصلی زرد ، قرمز و آبی با هم کمی سخت به نظر می رسد که با استفاده از رنگ های خنثی می توان بین آن ها ارتباط برقرار کرد.

در این مقاله از اوکی مگ با اصول و قواعد هماهنگی در رنگ لباس ها آشنا شدیم تا هنگام خرید و انتخاب انواع لباس ها این اصول را مد نظر خود قرار دهیم تا از انتخاب مان راضی و مطمئن بمانیم .